De Bieslanddagen zijn in 2004 opgericht door de Vrienden van Biesland. Jong en oud kon vanaf dat moment jaarlijks het eerste weekend van september komen genieten van de polder. Een natuurfeestje door én voor de buurt, waar inmiddels menig buurtbewoner ieder jaar weer naar uitkijkt. Jaarlijks werden de Bieslanddagen door zo’n 10.000 bezoekers bezocht. Door deze groei is in 2013 Stichting Bieslanddagen opgericht om de tweedaagse Bieslanddagen in de Bieslande Polder en Klein Delfgauw te kunnen blijven organiseren. Sinds 2022 heeft de stichting, samen met betrokkenen, de Bieslanddagen vernieuwd. Naast de Bieslandse Polder en Klein Delfgauw kun je nu ook twee dagen genieten van diverse (natuur)activiteiten in het Delftse Hout en het Bieslandse Bos.

De organisatie van Stichting Bieslanddagen bestaat uit voorzitter Jan Duijndam en penningmeester Rob Brandenburg. In 2020 heeft Evelien Olyslagers zich bij de stichting aangesloten. Zij is de spin in het web binnen de organisatie. Samen met vele vrijwilligers uit de buurt, lokale organisaties, sponsoren en fondsen kunnen we de Bieslanddagen nog steeds kosteloos voor bezoekers houden. Hierdoor is ons evenement voor iedereen toegankelijk. En daar zijn we trots op!

Over De Bieslanddagen

Samen met…

De Bieslanddagen worden georganiseerd door ruim 100 buurtbewoners, lokale organisaties en bedrijven. Samen maken we van de Bieslanddagen een natuurfeestje! Inmiddels zijn er 15 organisaties verspreidt over het Delftse Hout, de Bieslandse Polder, het Bieslandse Bos en Klein Delfgauw, die hun locatie beschikbaar stellen. Op deze verschillende locaties zijn diverse natuur- en culturele activiteiten te beleven. Zie hieronder welke locaties en organisaties dit jaar betrokken zijn bij de Bieslanddagen.

Gesteund door…

Stichting Bieslanddagen wordt gesteund door sponsoren, fondsen en subsidiegevers die willen bijdragen aan natuurbeleving en natuureducatie voor jong en oud. Zij zorgen ervoor dat wij de Bieslanddagen kunnen organiseren. Dankzij hulp van buitenaf kunnen we dit tweedaagse evenement wederom laagdrempelig en toegankelijk houden voor iedereen. Ook bezoekers met weinig financiële middelen stellen we hiermee in de gelegenheid om twee dagen te komen genieten van het buitengebied. Zie hieronder wie ons dit jaar steunen.

Hoofdsponsors

ZON! Kinderopvang
Ondernemersfonds Delft
Ondernemersvereniging Delftse Hout

Sub sponsors

Buren van de Bras
Ondernemersfonds-Pijnacker-Nootdorp
Café Dumidi
Gemeente Pijnacker-Nootdorp
Gemeente Delft
Ondernemersfonds Delft
Ondernemersvereniging Delftse Hout
Beleef Delftse Hout
telstar_web
Dorssen & Frensch
AHvrij
BloemendaalRuigrok
Bitter BV
Berg Roses
Bonno Bouwman
Gebr. van der Voort
Fonds 1818
NoordWest
Lotsam
Team Intro
Wijtman
Vakantiepark Delftse Hout
Schepper IJs
VanDerHelm
Vrienden van Biesland
Donna Gelateria
Hoekglas Glasservice
John van Oosten
hoevebuytenhout.nl
Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp

Doelstelling Stichting Bieslanddagen

Het doel van Stichting Bieslanddagen is om jong en oud het buitengebied te laten ontdekken. De diversiteit aan activiteiten draagt bij aan natuurbeleving en natuureducatie. Stichting Bieslanddagen heeft geen winstoogmerk en is laagdrempelig en kosteloos voor bezoekers.

Duurzaamheid

Sinds 2021 ligt de focus ook op meerdere aspecten rondom duurzaamheid. We gaan verantwoord om met producten, diensten en catering welke rechtstreek van de boer, lokale en / of Nederlandse bodem komt. Ook nemen we onze verantwoordelijkheid in vraagstukken als hoe duurzaam om te gaan met afval, toiletgebruik en mobiliteit in het gebied. We hebben de kernwaarden van de visie Buytenhout-West van de Buytenhouttafel verbonden met de Bieslanddagen.
Meer over de visie van Buytenhout-West lees je hier.

Maatschappelijke betrokkenheid

Alle activiteiten van Stichting Bieslanddagen worden georganiseerd door én voor de buurt. Lokale buurtbewoners kunnen helpen als vrijwilliger. Alle activiteiten die aangeboden worden tijdens de Bieslanddagen zijn op initiatief van buurtbewoners, lokale organisaties en / of lokale bedrijven. Op deze manier zorgen we ervoor dat de Bieslanddagen van de buurt blijft. In samenwerking met de gemeente Delft en de gemeente Pijnacker-Nootdorp zorgen we ervoor dat maatschappelijke doelgroepen ook naar de Bieslanddagen kunnen komen. We helpen hen door bijvoorbeeld vervoer te regelen naar de Bieslanddagen. Ook zorgen we voor pendeldiensten, zodat iedereen zich makkelijk kan verplaatsen tussen de verschillende locaties. Ook voor gezinnen die financieel weinig te besteden hebben zijn de Bieslanddagen toegankelijk doordat de entreekosten en activiteiten kosteloos zijn.

Terugblik Bieslanddagen

De Bieslanddagen gaan al een tijdje terug. Bekijk hier een terugblik.