De Bieslanddagen zijn in 2004 opgericht door stichting Vrienden van Biesland. Jong en oud kon vanaf dat moment jaarlijks het eerste weekend van september komen genieten van de polder. Een natuurfeestje door én voor de buurt, waar inmiddels menig buurtbewoner ieder jaar weer naar uitkijkt. Jaarlijks werden de Bieslanddagen door zo’n 10.000 bezoekers bezocht. Door deze groei is in 2013 Stichting Bieslanddagen opgericht om de tweedaagse Bieslanddagen in de Bieslande Polder en Klein Delfgauw te kunnen blijven organiseren. Sinds 2022 heeft de stichting, samen met betrokkenen, de Bieslanddagen vernieuwd. Naast de Bieslandse Polder en Klein Delfgauw kun je ook twee dagen genieten van diverse (natuur)activiteiten in het Delftse Hout en het Bieslandse Bos.

De organisatie van Stichting Bieslanddagen bestaat uit voorzitter Jan Duijndam en penningmeester Dennis Woltman en secretaris Marc Lamey. In 2020 heeft Evelien Olyslagers zich bij de stichting aangesloten. Zij is de spin in het web binnen de organisatie. Samen met vele vrijwilligers uit de buurt, lokale organisaties, sponsoren en fondsen kunnen we de Bieslanddagen nog steeds kosteloos voor bezoekers houden. Hierdoor is ons evenement voor iedereen toegankelijk. En daar zijn we trots op!

Over De Bieslanddagen

Samen met…

De Bieslanddagen worden georganiseerd door ruim 100 buurtbewoners, lokale organisaties en bedrijven. Samen maken we van de Bieslanddagen een natuurfeestje! Inmiddels zijn er 15 organisaties verspreidt over het Delftse Hout, de Bieslandse Polder, het Bieslandse Bos en Klein Delfgauw, die hun locatie beschikbaar stellen. Op deze verschillende locaties zijn diverse natuur- en culturele activiteiten te beleven. Zie hieronder welke locaties en organisaties dit jaar betrokken zijn bij de Bieslanddagen.

Doelstelling Stichting Bieslanddagen

Het doel van Stichting Bieslanddagen is om jong en oud het buitengebied te laten ontdekken. De diversiteit aan activiteiten draagt bij aan natuurbeleving en natuureducatie. Stichting Bieslanddagen heeft geen winstoogmerk en is laagdrempelig en kosteloos voor bezoekers.

Duurzaamheid

Sinds 2021 ligt de focus ook op meerdere aspecten rondom duurzaamheid. We gaan verantwoord om met producten, diensten en catering welke rechtstreek van de boer, lokale en / of Nederlandse bodem komt. Ook nemen we onze verantwoordelijkheid in vraagstukken als hoe duurzaam om te gaan met afval, toiletgebruik en mobiliteit in het gebied. We hebben de kernwaarden van de visie Buytenhout-West van de Buytenhouttafel verbonden met de Bieslanddagen.
Meer over de visie van Buytenhout-West lees je hier.

Maatschappelijke betrokkenheid

Alle activiteiten van Stichting Bieslanddagen worden georganiseerd door én voor de buurt. Lokale buurtbewoners kunnen helpen als vrijwilliger. Alle activiteiten die aangeboden worden tijdens de Bieslanddagen zijn op initiatief van buurtbewoners, lokale organisaties en / of lokale bedrijven. Op deze manier zorgen we ervoor dat de Bieslanddagen van de buurt blijft. In samenwerking met de gemeente Delft en de gemeente Pijnacker-Nootdorp zorgen we ervoor dat maatschappelijke doelgroepen ook naar de Bieslanddagen kunnen komen. We helpen hen door bijvoorbeeld vervoer te regelen naar de Bieslanddagen. Ook zorgen we voor pendeldiensten, zodat iedereen zich makkelijk kan verplaatsen tussen de verschillende locaties. Ook voor gezinnen die financieel weinig te besteden hebben zijn de Bieslanddagen toegankelijk doordat de entreekosten en activiteiten kosteloos zijn.