Bereikbaarheid voor bezoekers

Op de fiets

De Bieslanddag is het best te bereiken en te bezoeken met de fiets. Er zijn door het hele gebied fietsparkeerplaatsen welke je kunt vinden op de plattegrond.

Navigeer hieronder naar de eerste fietsparkeerplaats:

Snelfietsers

Heb je een elektrische fiets dan willen we je vragen om rekening te houden met de snelheid. Dit in verband met de veiligheid van onze bezoekers. Hetzelfde geldt voor wielrenners die het gebied doorkruisen. Zij zullen tijdens de Bieslanddag hun snelheid moeten verlagen voor de veiligheid van de bezoekers en zichzelf.

Met openbaar vervoer

Je kunt vanaf station Delft met bus 63 reizen naar de Korftlaan, Delft. Je kunt vanaf daar te voet verder. Je kunt ook mee met Trein Tinus om zo de andere locaties te bezoeken. Kom je niet uit de buurt? Dan kun je ook met de trein naar station delft reizen en vanaf daar met de ov fiets de Bieslanddag bezoeken. Zoek op onze digitale routekaart de fietsparkeerplaatsen.

Gemotoriseerd verkeer

Gemotoriseerde verkeer is dit jaar toegestaan. Je kunt de auto/brommer/motor parkeren in recreatiegebied Delftse Hout. Houd er rekening mee dat de afstanden tussen de locaties groot zijn. Voor mensen die slecht ter been zijn of gezinnen met kleine kinderen is er de pendeldienst Trein Tinus. Deze kun je vinden op de digitale plattegrond. Navigeer hier naar auto-parkeerplaats Tweemolentjeskade, Delft.

Viervoeters

Ook jouw viervoeter is welkom, maar houd je hond aan de lijn. Op een aantal plaatsen in het gebied zijn hondenlosloopplekken; hier kan jouw hond lekker ravotten. Om de natuur te beschermen zijn op een aantal plaatsen in het gebied honden niet toegestaan.

De volgende locaties kun je niet met de hond bezoeken (uitgezonderd hulphonden, zij moeten herkenbaar zijn aan een tuigje voor hulphonden):

  • In 2024 zijn er geen locaties waar honden niet welkom zijn

Slecht ter been en gezinnen met kleine kinderen

Voor mensen die slecht ter been zijn en niet op de fiets kunnen komen hebben we autoparkeerplaatsen beschikbaar. Deze kun je vinden op de digitale plattegrond. Trein Tinus is beschikbaar om je van a naar b te brengen.

Visuele of auditieve beperking

Bezoekers met een lichte visuele en auditieve beperking kunnen de Bieslanddag gewoon bezoeken. Mensen die slechtziend, blind of doof zijn adviseren we om met begeleiding de Bieslanddag te bezoeken.

Pendeldiensten

Voor mensen die slecht ter been zijn en voor gezinnen met kleine kinderen is er een pendeldienst. Trein Tinus rijdt een rondje om de Delftse Hout plas en langs het horecaplein bij surfclub Plané. Er zijn diverse op- en afstappunten om de locaties te bezoeken. Deze kun je vinden op de digitale plattegrond. Er rijden dit jaar geen trekkers omdat er géén activiteiten zijn in Klein Delfgauw en boerderij Hoeve Biesland.

Alleen toegankelijk voor voetgangers

Er zijn dit jaar géén gebieden die alleen te voet bereikbaar zijn. Fietsen is toegestaan op de fietspaden. Wij vragen van jou om dit te respecteren en zodoende het gebied te beschermen. Er zijn in de buurt fietsparkeerplaatsen waar je je fiets kunt plaatsen.

Natuurbescherming

De organisatie ‘stichting Bieslanddagen’ wil de boodschap uitdragen dat respectvol omgaan met de natuur belangrijk is. Blijf daarom op de paden (tenzij anders is aangegeven) en wees dieren niet tot last. Om de natuur te beschermen zijn op sommige locaties honden niet toegestaan. Bekijk onder het kopje ‘viervoeters’ om welke locaties dit gaat.