Bereikbaarheid voor bezoekers

Op de fiets

De Bieslanddagen zijn het best te bereiken en te bezoeken met de fiets. Er zijn door het hele gebied fietsparkeerplaatsen welke je kunt vinden op de plattegrond.

Navigeer hieronder naar de eerste fietsparkeerplaats:

Snelfietsers

Heb je een elektrische fiets dan willen we je vragen om rekening te houden met de snelheid. Dit in verband met de veiligheid van onze bezoekers. Hetzelfde geldt voor wielrenners die het gebied doorkruisen. Zij zullen tijdens de Bieslanddagen hun snelheid moeten verlagen voor de veiligheid van de bezoekers en zichzelf.

Met openbaar vervoer

Kom je niet uit de buurt? Reis met bus 63 naar de Korftlaan, Delft. Je valt dan meteen met je neus op de streekmarkt. Je kunt ook naar station Delft reizen om vervolgens de ov-fiets te pakken voor het laatste stukje van je reis. Je hebt dan meteen een fiets om de diverse locaties te bezoeken. Navigeer hier vanaf station Delft naar de eerste fietsparkeerplaats.

Gemotoriseerd verkeer

Al het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid via de Tweemolentjeskade Delft. Daar kun je de auto/brommer/motor parkeren in recreatiegebied Delftse Hout. Houd er rekening mee dat de afstanden tussen de locaties groter zijn dan voorheen. Voor mensen die slecht ter been zijn of gezinnen met kleine kinderen zijn er pendeldiensten. Deze kun je vinden op de digitale plattegrond. Navigeer hier naar auto-parkeerplaats Tweemolentjeskade, Delft (beperkt aantal plaatsen).

Viervoeters

Ook jouw viervoeter is welkom, maar houd je hond aan de lijn. Op een aantal plaatsen in het gebied zijn hondenlosloopplekken; hier kan jouw hond lekker ravotten. Om de natuur te beschermen zijn op een aantal plaatsen in het gebied honden niet toegestaan.

De volgende locaties kun je niet met de hond bezoeken (uitgezonderd hulphonden, zij moeten herkenbaar zijn aan een tuigje voor hulphonden):

  • Bieslandse Bovenpolder
  • Speelbush Biesland
  • Stiltegoed

Slecht ter been en gezinnen met kleine kinderen

Voor mensen die slecht ter been zijn en niet op de fiets kunnen komen hebben we autoparkeerplaatsen beschikbaar. Deze kun je vinden op de digitale plattegrond. Vanaf deze plek rijden er pendeldiensten om je van a naar b te brengen. De locaties Staatsbosbeheer, Speelbush Biesland, Amfitheater en Stiltegoed zijn niet direct te bereiken met de pendeldiensten.

Visuele of auditieve beperking

Bezoekers met een lichte visuele en auditieve beperking kunnen de Bieslanddagen gewoon bezoeken. Mensen die slechtziend, blind of doof zijn adviseren we om met begeleiding de Bieslanddagen te bezoeken.

Pendeldiensten

Voor mensen die slecht ter been zijn en voor gezinnen met kleine kinderen zijn er pendeldiensten. De paardentram rijdt een rondje om de Delftse Hout plas. De trekker rijdt zoals ieder jaar door Klein Delfgauw en de Bieslandse Polder. Er zijn diverse op- en afstappunten om de locaties te bezoeken. Deze kun je vinden op de digitale plattegrond. Speelbush Biesland, Amfitheater, Stiltegoed en Staatsbosbeheer zijn niet direct te bereiken met de pendeldienst. Het laatste stuk moet te voet worden afgelegd.

Alleen toegankelijk voor voetgangers

De locaties Staatsbosbeheer, Speelbush Biesland, Amfitheater en Stiltegoed zijn alleen te voet toegankelijk. Fietsen door dit gebied is niet toegestaan. Wij vragen van jou om dit te respecteren en zodoende het gebied te beschermen. Er zijn in de buurt fietsparkeerplaatsen waar je je fiets kunt plaatsen.

Natuurbescherming

De organisatie van de Bieslanddagen wil de boodschap uitdragen dat respectvol omgaan met de natuur belangrijk is. Blijf daarom op de paden (tenzij anders is aangegeven) en wees dieren niet tot last. Om de natuur te beschermen zijn op sommige locaties honden niet toegestaan. Bekijk onder het kopje ‘viervoeters’ om welke locaties dit gaat.