Kom in het Amfitheater genieten van de beeldende natuurvoorstelling ‘De suite van het waken’. Vrij naar het toneelstuk van Bouke Oldenhof met dezelfde titel. Een poëtisch stuk over negen jongeren in de schemerfase tussen waken en slapen, tussen kind en volwassen zijn. Ze hebben afgesproken bij de vijver, waar ze de hele nacht zullen opblijven tot ze de zon zien opkomen. Om wakker te blijven, vertellen ze elkaar verhalen, dragen gedichten voor en verlangen naar een lief. De nacht nodigt uit tot filosoferen. Het echte leven begint als de zon opkomt. Wie is wakker? De jongeren bevinden zich in een soort luchtbel in de tijd – heel aanwezig in het moment, alsof de rest van de wereld even niet bestaat.

Als publiek krijg je die rest van de wereld wel mee in de vorm van bijzondere figuren die hun eigen activiteit hebben in het groen. ‘Je kunt de vibraties met taartpunten uit de lucht scheppen. Voel dat je leeft. Zorg dat je ‘wakker’ bent en weet dat je de ander daar heel hard bij nodig hebt’. En dat allemaal op deze hele bijzondere plek middenin de natuur.

Onder enthousiaste begeleiding van professionals: Hester Dam (zangdocent, zangbevrijder en dirigent), Nicoline van Santen (1e violiste bij Amsterdam Sinfonietta), Camelia Ciobanu (cello), Pnina Schupper (Dans en Theater), én bewoners uit aanliggende wijken wordt deze beeldende voorstelling gemaakt, met spel, (samen)zang, livemuziek en dans. De regie is in handen van Carolien Hoogendoorn.